GIVS 22

GIS ve veřejné zprávě fyzicky!

Po loňském roce, kdy jsem se této konference účastnil pouze on-line, se letos uskutečnila opět ve své klasické podobě a na klasickém místě. Vybranou lokací pro pořádání byla Novotného lávka v Praze, v samé srdci města u Karlova mostu.

1. den

tradiční dortík v RJ

Na konferenci jsem vyrazil brzo ráno s kolegou Jakubem z oddělení GIS. Cesta do Prahy ubíhala poměrně rychle a během jízdy vlakem jsem stihl dokončit svoji prezentaci k příspěvku, který jsem měl druhý den konference.

blesková obhlídka Prahy

První den konference se nesl ve znamení teoretických témat a aktuálního stavu strategických dokumentů jako je např. Geoinfostrategie a její vývoj. Musím říci, že množství lidí mě opravdu překvapilo, kdy byl téměř zaplněn celý přednáškový sál. Mezi „gis celebritami“ se objevila taková jména jako Jiří Čtyřoký, Karel Janečka nebo dnes již legendární Jáchym Čepický.

První den konference jsme zakončili výborným společenským večerem v klubu Lávka, kdy byl připraven bohatý raut. Byla tak skvělá příležitost rozšířit síť pracovních kontaktů a blíže si pohovořit s kolegy. V závěru večera jsme ještě s kolegy z Magistrátu města Brna vyrazili na noční obhlídku Prahy, kdy jsme stihli vystoupit až na Vyšehrad.

noční výhled z Vyšehradu

2. den

Druhý den byl již kratší a celý program byl zkončen v pravé poledne. Z mého pohledu byly příspěvky již mnohem zajímavější a týkaly se více praktických témat. Např. velmi zajímavý a vtipný byl příspěvěk Jáchyma Čepického a jeho manifest za otevřená data. Poslední příspěvěk před samotným ukončením konference byl v moji režii, kdy jsem odeprezentoval možnosti práce s daty dopravních nehod. Dle očekávání se sešlo nejvíce otázek od obecenstva za celé dva dny.

Tak příště zase na viděnou!

556 komentářů

  1. Когда вы живёте в Узбекистане и ищете надёжную букмекерскую контору, наш обзор Pin-Up поможет вам с этим. Мы всесторонне изучили все стороны этой платформы, от создания аккаунта и предложений до линий ставок и службы поддержки. Откройте для себя все о плюсах и недостатках Pin-Up, чтобы делать ставки наиболее прибыльными и безопасными.
    pin up
    Нажмите на ссылку снизу, чтобы изучить полный обзор и начать выигрывать с помощью Pin-Up прямо сейчас!

  2. I got this website from my pal who told me regarding this site and now this time I am visiting this web site and reading very informative articles or reviews here.
    A huge art museum can be found here: https://en.gallerix.ru/

  3. May I simply say what a comfort to discover someone who really knows what they are discussing online. You actually realize how to bring a problem to light and make it important. A lot more people should check this out and understand this side of your story. I was surprised you are not more popular given that you most certainly have the gift.

    YourWebStyle : Kenya volleyball news

  4. Admiring the persistence you put into your site and in depth information you offer. It’s nice to come across a blog every once in a while that isn’t the same old rehashed information. Great read! I’ve bookmarked your site and I’m adding your RSS feeds to my Google account.
    sigma-medgst.ru

  5. Hi there I am so glad I found your site, I really found you by mistake, while I was searching on Aol for something else, Anyways I am here now and would just like to say kudos for a fantastic post and a all round entertaining blog (I also love the theme/design), I don’t have time to read it all at the minute but I have saved it and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a lot more, Please do keep up the great work.
    https://triffid.ru/wp-content/pages/1otlichiya_sayta_vavada_ot_drugih_kazino.html

  6. Hi just wanted to give you a quick heads up and let you know a few of the images aren’t loading correctly. I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different web browsers and both show the same results.

  7. Good – I should certainly pronounce, impressed with your site. I had no trouble navigating through all tabs and related information ended up being truly simple to do to access. I recently found what I hoped for before you know it at all. Quite unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or anything, website theme . a tones way for your client to communicate. Excellent task.

  8. We’re a group of volunteers and starting a new scheme in our community. Your web site offered us with valuable information to work on. You’ve done an impressive job and our whole community will be grateful to you.

  9. Having read this I thought it was really enlightening. I appreciate you finding the time and effort to put this content together. I once again find myself personally spending a lot of time both reading and commenting. But so what, it was still worthwhile.

  10. An intriguing discussion is worth comment. I do think that you should write more about this topic, it might not be a taboo matter but typically folks don’t talk about these issues. To the next! Best wishes!

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*