GIVS 22

GIS ve veřejné zprávě fyzicky!

Po loňském roce, kdy jsem se této konference účastnil pouze on-line, se letos uskutečnila opět ve své klasické podobě a na klasickém místě. Vybranou lokací pro pořádání byla Novotného lávka v Praze, v samé srdci města u Karlova mostu.

1. den

tradiční dortík v RJ

Na konferenci jsem vyrazil brzo ráno s kolegou Jakubem z oddělení GIS. Cesta do Prahy ubíhala poměrně rychle a během jízdy vlakem jsem stihl dokončit svoji prezentaci k příspěvku, který jsem měl druhý den konference.

blesková obhlídka Prahy

První den konference se nesl ve znamení teoretických témat a aktuálního stavu strategických dokumentů jako je např. Geoinfostrategie a její vývoj. Musím říci, že množství lidí mě opravdu překvapilo, kdy byl téměř zaplněn celý přednáškový sál. Mezi „gis celebritami“ se objevila taková jména jako Jiří Čtyřoký, Karel Janečka nebo dnes již legendární Jáchym Čepický.

První den konference jsme zakončili výborným společenským večerem v klubu Lávka, kdy byl připraven bohatý raut. Byla tak skvělá příležitost rozšířit síť pracovních kontaktů a blíže si pohovořit s kolegy. V závěru večera jsme ještě s kolegy z Magistrátu města Brna vyrazili na noční obhlídku Prahy, kdy jsme stihli vystoupit až na Vyšehrad.

noční výhled z Vyšehradu

2. den

Druhý den byl již kratší a celý program byl zkončen v pravé poledne. Z mého pohledu byly příspěvky již mnohem zajímavější a týkaly se více praktických témat. Např. velmi zajímavý a vtipný byl příspěvěk Jáchyma Čepického a jeho manifest za otevřená data. Poslední příspěvěk před samotným ukončením konference byl v moji režii, kdy jsem odeprezentoval možnosti práce s daty dopravních nehod. Dle očekávání se sešlo nejvíce otázek od obecenstva za celé dva dny.

Tak příště zase na viděnou!

1 komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*